Oficial: Poliția Locală va putea ridica mașinile parcate neregulamentar

Legea care menționează operațiunile de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar a fost modificată și adoptată de Parlament. Iată noutățile.

Citește și:

S-a filmat gonind cu 200 km/h prin Pasajul Unirii din București

Camera Deputaților a adoptat legea care abordează, printre altele, managementul domeniului public în ceea ce privește mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public.

Astfel, Poliția Locală va avea dreptul să ridice autoturismele parcate altundeva decât pe spațiile marcate în acest sens. Operațiunea de ridicare implică atât ridicarea propriu-zisă a mașinii cât și transportul și depozitarea sa.

Tarifele pentru ridicare, transport și depozitare nu au fost stabilite prin lege, ceea ce înseamnă că fiecare consiliu local va stabili propriile taxe.

În cazul în care se află cineva în mașină, aceasta nu poate fi ridicată, iar dacă șoferul ajunge la mașină înainte de începerea procesului, poate să oprească acțiunea, însă va fi taxat oricum pentru ridicare.

Odată luată din locul unde a fost parcată, mașina este transportată și depozitată în spații amenajate special pentru asta și păzite de organe administrative locale. În acest caz, pentru recuperarea mașinii, șoferul trebuie să plătească taxele de ridicare, transport și depozitare.

Pentru a intra în vigoare, legea trebuie promulgată de președintele țării, scrie G4Media.

Adaugă un comentariu