Polițiștii nu mai vor radare instalate pe mașini neinscripționate

Aparatele radar amplasate în mașini neinscripționate ar putea dispărea. Oamenii legii cer sprijin șefului de la Interne pentru ca raderele să fie “la vedere”. Doar Ministerul poate să scoată din uz această practică moștenită.

„Am formulat o adresă către Minister prin care am arătat cauzele care pot afecta autoritatea poliţistului. Am evidenţiat şi imaginea proastă pe care o fac poliţiştii prin postarea la intrarea sau ieşirea din localitate în zone de vânătoare şi nu neapărat unde s-ar impune’, a spus Vasile Lincu, preşedintele sindicatului Pro LEX.

Iar folosirea acestor tertipuri apar din nevoia de a realiza planul de amenzi, un lucru despre care nimeni nu vorbește în mod oficial.

„Cel care îmi constată multe infracţiuni, care constată multe contravenţii, care aplică regula de drept am posibilitatea să-l punctez cu un calificativ de foarte bun. (Pentru cei care au aplicat mai puţine sancţiuni, n.r.) Mergem la calificativ mai jos, bun, corespunzator’, explică Dumitru Coarnă, vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor (SNP).

Dacă un agent are activitate bună, poate primi o majorare de până la 50%, în timp ce amenzile puține se pot traduce prin sancțiuni disciplinare și chiar o reducere a salariului cu până la 20% pe o perioadă de trei luni.

Pe scurt, agenții se văd nevoiți să pândească, iar acest lucru înseamnă un pericol în plus pe șosele. Șoferii cu puțină experiență sau cei emotivi pot frâna brusc, pot pierde controlul mașinii și în cel mai nefericit caz pot provoca un accident.

Via | Digi24

Adaugă un comentariu