Polițistul Marian Godină: La 1.77 m și 85 kg nu sunt apt să devin polițist

Celebrul polițist Marian Godină dezvăluie într-un post pe Facebook că s-a decis să dea examen de admitere la Academia de Poliție A.I. Cuza, la forma de învățământ frecvență redusă pentru a încerca să termine studiile care îi vor permite să devină ofițer.

Examenul de admitere presupune printre altele și o probă sportivă corelată cu o probă medicală.

“Azi am susținut proba sportivă de care am trecut cu brio, iar apoi m-am dus la Centrul Medical al MAI pentru proba medicală. Pe lângă lista lungă de analize și examene medicale, am început prin a fi măsurat și cântărit. Am aflat cu ocazia asta că la 1.77 m și 85 kg sunt obez și, astfel, nu sunt apt să devin polițist(paradoxul e că sunt deja)” povestește Marian Godină pe rețeaua de socializare.

“Fiind dezbrăcat în chiloți, am întrebat medicul dacă îi par obez, însă mi-a spus că asta e, trebuie să se ia după tabel, așa că mă trimite să îmi fac niște analize suplimentare la un endocrinolog care va trebui să ateste faptul că glanda mea tiroidă e în regulă și că nu sunt obez. Mă întreb ce se întâmpla dacă picam azi proba sportivă. Era un fel de “ești inapt să devii polițist, deși ești polițist”. Cred că era normal să mă dea afară” face haz de necaz polițistul.

În finalul postării de pe Facebook polițistul Marian Godină trage o concluzie neplăcută despre actualul sistem de departajare folosit de MAI: “Dar dacă n-am să pot demonstra că fac sport, că acel tabel nu mi se poate aplica și că nu sunt obez, ce se va întâmpla? O să pot rămâne polițist, deși voi fi inapt să particip la un examen pentru a deveni ofițer?”

Adaugă un comentariu