Primele zile ca polițist ale lui Marian Godină: “Stăteam degeaba opt ore pe zi într-o intersecţie, în frig, singur şi fără maşină. O bătaie de joc!”

Astăzi, Marian Godină este unul dintre cei mai cunoscuți oamenii ai legii din România. Brașoveanu care s-a făcut cunoscut pe Facebook își amintește de primele sale zile pe care le-a petrecut în intersecții, din postura de om al legii. “Stăteam degeaba opt ore pe zi într-o intersecţie, în frig, singur şi fără maşină. O bătaie de joc!”, a rememorat Godină.

Marian Godină admite că nu și-a dorit niciodată să fie polițist la “Circulație”. “Mă interesa să fiu repartizat în Braşov. Poliţia Rutieră a fost opţiunea pe care am ales-o pentru a prinde un loc în oraş, şi nu în vreun sat, deşi recunosc că nu eram foarte încântat că voi lucra la ‘circulaţie’”, a povestit Godină pentru adevarul.ro.

Acesta și-a amintit și prima sa patrulă: “Prima zi pe teren ca poliţist n-am cum s-o uit, pentru că era iarnă şi mi-a fost incredibil de frig. Am fost trimis într-o intersecţie unde am stat opt ore, singur şi fără maşină. Aşa s-a întâmplat şi cu ceilalţi nouă colegi care absolviseră odată cu mine şi care fuseseră repartizaţi tot la Poliţia Rutieră Braşov. Aşa ne-am petrecut primele două săptămâni. Fiecare în câte o intersecţie, fiecare singur. Nu trebuia să dirijăm – şi oricum, nici nu am fi ştiut –, nici să dăm amenzi, nici să facem altceva. Trebuia doar să stăm ‘la vedere’”.

Omul legii știe și cine sunt cei responsabili pentru asemenea decizii: “Acesta era nivelul de inteligenţă al şefilor de atunci şi aşa considerau ei că ne vom căli. Era, de fapt, o bătaie de joc pe care nu am reuşit să o înţeleg. Am înţeles însă ce fel de oameni sunt la conducerea Poliţiei”.

taguri
Adaugă un comentariu