Polivalența tehnică și funcțională are acum un nou nume: Kia PBV, cu lansare la un salon de gadgeturi, nu la unul auto.

Cea mai recentă viziune strategică a celor de la Kia se numește Platform Beyond Vehicle (PBV) și tocmai a fost expusă la 2024 Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas. Inițial, indicativul de proiect PBV viza introducerea unui vehicul modular complet nou, ilustrat în acdea primă fază prin Kia Concept PV5.

Apoi s-a trecut la adaptarea subtilă a temei PBV la întregul spectru de aplicații funcționale cunoscute ale automobilelor de transport. Este de așteptat ca PBV-urile să revoluționeze industria mobilității, ajutând în același timp materializarea și valorificarea ambițiilor Hyundai Motor Group în robotică, Advanced Air Mobility (AAM) și conducere autonomă.

Kia PBV reprezintă o soluție de mobilitate totală, care combină vehiculele electrice potrivite prin definiție unor anume scopuri cu soluții software dedicate, bazate pe strategia software-to-everything sau SDx, dezvoltată în cadrul Hyundai Motor Group. Dispunând de o platformă care bate dincolo configurațiile convenționale actuale, automobilele Kia PBV vor deschide ușa către noi genuri de afaceri și stiluri de viață prin redefinirea conceptului de spațiu mobil. Interioarele lor cu concept avansat, personalizate, care oferă libertate și flexibilitate supreme, lasă în urmă tot ceea ce s-a mai făcut până acum.

„Kia PBV reprezintă un business nou în sine, dând formă și conținut viziunii noastre de a depăși conceptul tradițional de automobil. Urmărim implicit îndeplinirea unor necesități încă neformulate ale diverșilor clienți și comunități propunând vehicule și servicii optimizate care se adresează unor condiții specifice ale pieței și ale profesiei personale', a declarat Ho Sung Song, Președinte și CEO Kia.

Datorită compatibilității de design între toate variantele, Kia PBV va crea un ecosistem care favorizează interacțiunea între acestea. Cu o modularitate extinsă – inclusiv capacitatea de a integra unele funcții pe toate vehiculele PBV vor da dimensiuni noi versatilității, deschizând posibilități nelimitate pentru a răspunde atât nevoilor companiilor, cât și exigențelor persoanelor fizice.

În conformitate cu planul pentru Phase One, vor fi disponibile diferite versiuni ale lui Kia PV5, cele deja stabilite fiind Basic, Van, High Roof și Chassis Cab. Pe viitor, Kia intenționează să introducă și un model Robotaxi dezvoltat în colaborare cu specialiștii de la Motional (un joint-venture între HMG și Aptiv), care își propune să ofere pasagerilor o experiență revoluționară de deplasare autonomă.

Ulterior, declanșarea Phase Two va ridica la un nivel superior simbioza ecosistemului PBV. Oferta va fi completată de alte două modele, PV7 și PV1, care utilizează sisteme de echipare „frame & cabinet' pentru a îmbunătăți adaptabilitatea și conectivitatea dintre vehicule pe baza dotărilor cu concept modular.

PV7 va fi cel mai mare produs din gamă, caracterizat de cel mai generos spațiu interior, autonomie mai mare și funcționalitate superioară. PV1 va fi cel mai mic produs din gamă, fiind optimizat pentru transport logistic agil și pe distanțe scurte, folosind elemente tehnice noi de manevrare pentru a minimiza raza de viraj chiar și în cele mai înguste spații.

PBV Modularity este un sistem de șine integrat pe tavanul, podeaua și panourile laterale ale vehiculului, precum și la exterior, permițând o configurare funcțională fără efort a vehiculului pentru a satisface nevoile individuale ale clienților. Acest sistem permite transferul fără probleme de mărfuri și articole între vehicule, folosind elemente „frame & cabinet' (structuri portante/rame și containere). „Șinele' din cadrul acestui sistem simplifică mișcarea articolelor între vehicule, în timp ce designul modular al „cutiilor' și accesoriile funcționale, cum ar fi piesele de fixare și rafturile, oferă o flexibilitate nelimitată pentru o gamă largă de scenarii.

„Automobilele Kia PBV vor aduce o nouă eră a soluțiilor pentru afaceri și lifestyle. Sperăm să facem viața clienților noștri mai ușoară și mai bună, indiferent dacă sunt staționari sau în mișcare, oferind flexibilitate și personalizare excepționale prin modularizare radicală', a declarat Karim Habib, vicepreședinte executiv și șeful Kia Global Design.

taguri
Adaugă un comentariu