Porsche 911 Targa Heritage Design Edition: sportivitate cu note nostalgice

Cu 911 Targa Heritage Design Edition, Porsche pictează prezentul cu nuanțe din trecut, printr-un pachet cu impecabil aspect retro.

Citește și:

Îndrăzneț: așa ar arăta o Dacia 1300 dacă ar fi lansată în 2020

La scurt timp după ce am făcut cunoștință cu noul 911 Targa, Porsche a prezentat o ediție specială pentru acesta, numită Heritage Design Edition. Aceasta „îmbracă’ noul 911 în elemente de design retro, specifice modelelor Porsche din perioada 1950-1960.

Așadar, din punct de vedere tehnic, Heritage Design Edition are la bază noul 911 Targa în versiune de echipare 4S, adică un boxer de 3,0 litri, cu 450 de cai-putere și 530 de Newtoni-metru, cuplat fie unei transmisii manuale cu șapte trepte, fie unui PDK cu șapte rapoarte. 0-100 km/h se întâmplă în 3,6 secunde, iar viteza maximă este de 304 km/h.

Însă magia lui Heritage Design Edition stă în… design. La exterior, se remarcă prin nuanța Cherry Metallic (sau alternativ negru, roșu sau două nuanțe de gri) jantele Fuchs și dungi albe dispuse longitudinal pe caroserie — specifice alergătorilor de curse de la mijlocul secolului trecut. Alte elemente distinctive sunt siglele și inscripțiile aurii, folosite în cazul primei generații 911 în ’63.

La interior, 911 Targa Heritage Edition primește, pentru turometru și ceasul de bord, o grafică specifică primelor Porsche. Pe scaune găsim piele și velur, iar plafonul este îmbrăcat în piele perforată. Tapițeria în două nuanțe poate fi comandată în configurația roșu Bordeaux & bej Atacama sau negru & bej Atacama. Toate modificările aduse lui 911 Targa pentru a-l face special sunt semnate de departamentul Porsche Exclusive Manufaktur.

Iar pentru cei care vor să ducă personalizarea la următorul nivel, Porsche le pune la dispoziție un ceas de mână Porsche Design care poate fi asortat cromatic cu mașina.

Porsche 911 Targa este primul din cele patru modele care va putea fi comandat în ediția specială Heritage Design. Doar 992 de astfel de Targa vor fi create, la prețul (în SUA) de 180.600 de dolari.

Adaugă un comentariu