Porsche 911 Turbo S Exclusive Series – putere extremă și rafinament obținut prin finisare manuală

Noua ediție 911 Turbo S Exclusive Series este cel mai puternic 911 Turbo S din toate timpurile. Coupé-ul are o putere de 446 kW (607 CP), iar producția sa este limitată la 500 de unități în întreaga lume. În plus față de o creștere de putere de 27 CP, ediția 911 Turbo S Exclusive Series se deosebește de modelul standard 911 Turbo S printr-un design unic, materiale de calitate și mai înaltă și detalii de lux. Masina sport în ediție limitată a fost finisată manual, prin procedee laborioase, în noul Porsche Exclusive Manufaktur, la sediul companiei din Zuffenhausen.

Motorul boxer biturbo, cu șase cilindri, de 3,8 litri, cu un kit exclusiv pentru putere suplimentară, dezvoltă un cuplu maxim de 750 Nm, între 2.250 și 4.000 rpm, ceea ce înseamnă că 911 Turbo S Exclusive Series accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde și că are nevoie de doar 9,6 secunde pentru a depăși pragul de 200 km/h. Noul 911 poate atinge o viteză maximă de 330 km/h. Consumul mixt de carburant este același ca la modelul standard, de 9,1 l/100 km și corespunde unei cantități de emisii de CO2 de 212 g/km. Modelul 911 Turbo S Exclusive Series este echipat, în versiunea standard, cu jante de 20 inci, cu mecanism central de fixare, vopsite în negru și cu contur Golden Yellow Metallic, realizat printr-o nouă tehnologie cu laser. Pentru prima dată, etrierele pentru sistemul de frânare ceramic PCCB sunt disponibile din fabrică în versiune vopsită în negru, cu sigla Porsche în Golden Yellow Metallic. Șasiul sport cu Porsche Active Suspension Management (PASM) și pachetul Sport Chrono sunt incluse în echiparea standard. Direcția pe puntea spate și Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) îmbunătățesc manevrabilitatea mașinii și asigură stabilitate pe șosea.

Finisajul exclusivist Golden Yellow Metallic, alături de numeroasele accente cu aspect de carbon, precum cele de pe capotă, plafon și pragurile laterale conferă rafinament ediției 911 Turbo S Exclusive Series. Cele două benzi cu textură de carbon de pe plafon și capotă accentuează aspectul sportiv al mașinii. Partea din spate se evidențiază prin eleronul Aerokit-ului Turbo, noul spoiler spate, fantele în finisaj de carbon și prin sistemul de evacuare cu două țevi duble, din oțel inoxidabil, vopsite în negru. Aripile sunt ornate cu plăcuțe inscripționate cu 'Porsche Exclusive Manufaktur'. În afară de Golden Yellow Metallic, 911 Turbo S Exclusive este disponibil și în alte culori pentru exterior.

Compartimentul pentru pasageri este elegant și distinct și scaunele sport cu reglare în 18 direcții sunt tapițate cu două straturi de piele perforată. Stratul inferior are două dungi Golden Yellow, creând un efect vizual unic. Cusăturile și siglele Turbo S de pe tetiere sunt de asemenea, realizate prin tighel în contrast Golden Yellow, iar tapițeria plafonului este fabricată din Alcantara, cu două benzi Golden Yellow. Un fir fin de cupru este încorporat în elementele de accent cu finisaj de carbon, incluse în pachetul special pentru interior. Plăcuța care indică numărul de serie limitată, poziționată pe partea laterală a scaunelor pasagerilor, subliniază caracterul exclusivist al mașinii. Pragurile ușilor, de asemenea finisate în carbon, sunt prevăzute cu inscripția Exclusive Series, iluminată.

Odată cu introducerea acestei noi ediții limitate, constructorul de mașini sport începe un nou capitol: Porsche Exclusive va fi prezentat, pe tot globul, sub numele de brand “Porsche Exclusive Manufaktur”. Acest atelier propriu este specializat în modificări personalizate pentru modelele Porsche. Gama sa de servicii include, de asemenea, consilierea clienților, dezvoltarea a diferite opțiuni de echipare pentru fiecare gamă de modele și producția de mașini sport în ediție limitată.

În România, prețurile pentru 911 Turbo S Exclusive Series pornesc de la 223.996 euro, fără TVA.

Adaugă un comentariu