Porsche va dezvolta un competitor pentru Ferrari 458 Italia

Dupa ce Porsche a atacat granzii din liga hypercar-urilor cu noul 918 Spyder, producatorul din Stuttgart se pregateste sa lanseze ofensiva si in liga ceva mai mica, a supercar-urilor.

Conform colegilor de la AutoCar, Porsche vrea sa dezvolte in perioada imediat urmatoare un rival pentru Ferrari 458 Italia.

Numele de cod sub care viitorul competitor al lui 458 Italia va creste este “988” si va sosi cu o serie de noutati tehnologice pentru Porsche.

Schita-concept-Porsche

Propulsorul viitorul Porsche “988”

Mai intai trebuie sa stiti ca sub capota acestuia vom gasi un motor boxer cu totul si cu totul nou. Conform presei britanice, viitorul Porsche “988” va dispune de un agregat de 4.0 litri cu patru turbine si opt cilindri pozitionati orizontal-opus. In urma acestor artificii tehnice, viitorul propulsor dezvoltat de Porsche va genera aproximativ 600 de cai putere si mai mult de 540 Nm.

La capitolul arhitectura, viitorul Porsche “988” va sosi cu un sasiu usor, fabricat din aluminiu si materiale compozite. In ceea ce priveste design-ul noului model german, britanicii spun ca vom vedea o serie de elemente preluate si adaptate de pe hypercar-ul 918 Spyder.

Conform aceleiasi surse, viitorul rival al lui Ferrari 458 Italia va sosi undeva in 2017, chiar inainte de debutul viitoarelor generatii Boxster, Cayman si 911.

Sursa | AutoCar

Adaugă un comentariu