Sportivitate rutieră elaborată pentru un SUV: acesta este Porsche Macan T. Calibrarea fină este secretul său.

Macan T este primul automobil Posche care nu are o caroserie tipic sportivă, dar care a primit indicativul T, rezervat până acum seriilor Porsche 911 și 718. Respectivul T vine de la „Touring' și desemnează o tratare conceptuală special a mașinii, vizând rafinarea aptitudinilor sale dinamice.

În oferta SUV-urilor mărcii, Porsche Macan T se înscrie între Macan și Macan S. Pentru cei care nu insistă pe mărimea absolută a cifrelor și nici pe numărul superior de cilindri, Macan T va fi o propunere interesantă, argumentul său principal ținând nivelul semnificativ al performanțelor asociat cu acuratețea ridicată a comportamentului dinamic. Motorul de 2,0 litri cu 4 cilindri al lui Macan T cântărește cu 58,8 kg mai puțin decât propulsorul V6 de 2,9 litri al versiunilor Macan S și GTS, fapt de natură să reducă tendința de subvriare a mașinii. Punând la bătaie o putere maximă de 265 CP și mizând pe un cuplu de până la 400 Nm, motorul lui Macan T are resursele necesare pentru a susține pretențiile de sportivitate ale unui Porsche.

La nivelul transmisiei, Porsche Macan T dispune de o cutie de viteze de tip PDK cu 7 trepte și tracșiune integral cu gestiune electronica PTM (Porsche Traction Management). Dotat cu pachetul optional Sport Chrono, incluzând comutator de mod de rulare și buton Sport Response pe volan, Macan T este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 6,2 secunde și să atingă o viteză maximă de 232 km/h.

Macan T este singurul model al mărcii dotat standard cu sistem Porsche Active Suspension Management (PASM) în condițiile în care nu are suspensie pneumatică. De asemenea, garda sa la sol este cu 15 mm mai mică față de a unui Macan tipic. Există și opțiunea suspensiei pneumatice adaptive cu system PASM plus coborârea caroseriei cu încă 10 mm, ca noutate pentru modelele Macan cu motoare cu patru cilindri. Sistemul Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) este optional și a fost adaptat la caracteristicile dinamice ale variantelor T.

Porsche Macan T a fost personalizat prin culoarea Agate Grey Metallic a unor elemente de stil din față, de pe flancuri și din spate. Această nuanță exclusivă poate fi aplicată și pe oglinzile exterioare, baghetele laterale, spoilerul de plafon și siglele din spate. Țevile de eșapament sport și ornamentele geamurilor laterale în negru lucios sunt incluse standard, iar baghetele laterale poartă sigla „Macan T' în negru. Roțile de 20 de inchi preluate de la Macan S, exclusiv în varianta titan închis, sunt dotare standard. Clienții pot alege dintr-o gamă de 13 culori simple, metalice și speciale pentru exterior.
În interior, scaunele sport încălzite și reglabile electric pe opt direcții sunt oferite standard și au o tapițerie exclusivistă, altfel tipică pentru pachetul de piele neagră. Pernele centrale ale scaunelor din față și ale scaunelor laterale din spate sunt livrate cu modelul Sport-Tex Stripe, iar tetierele din față sunt embosate cu emblema Porsche. Culoarea de personalizare din exterior se regăsește în interiorul vehiculului sub formă de cusături decorative argintii pe scaune, tetiere și volan.

Noul Porsche Macan T poate fi comandat acum, prețurile începând de la 72.523 euro. Livrările în Germania vor începe în aprilie 2022.

Adaugă un comentariu

Articole similare