Povestea mașinii cu roți de tren a lui Gheorghe Gheorghiu-Dej

Gheorghe Gheorghiu-Dej, liderul comunist din 1948 și până în 1965, a fost foarte pasionat de automobile. Puțin sunt cei care știu că pe lângă limuzina ZIL, Dej a avut și un automobil cu roți de tren.

În anul 1965, administraţia prezidenţială a Republicii Populare Române a achiziţionat din Uniunea Sovietică o limuzină de colecţie de 5,8 metri lungime, pentru a deservi deplasărilor dictatorului Gheorghe Gheorghiu-Dej în ţară şi străinătate.

Breaking News! DACIA retrage de pe piață un model, însă PREGĂTEȘTE CEVA FABULOS!

ATENȚIE ȘOFERI! Să nu cumpărați niciodată o mașină adusă din această țară!

SCENE INCREDIBILE! A intrat cu mașina în centrul istoric și a amenințat că VA CĂLCA OAMENI!

Mașina marca ZIL 111 era o capodoperă la acea vreme. Limuzina era dotată cu geamuri blindate stratificate, cutie de viteze hidramată, aer condiţionat şi banchete îmbrăcate în piele.

Mașina cu roți de tren

Dictatorul era pasionat de un Buick Road Master Sedan, fabricat în anul 1949, ce avea roți de tren. Nu se știe însă de ce automobilul nu avea roțile originale.

În anul 2012, Buickul urma să intre în reparații capitale și urma să fie expus la Zlatna, în cadrul unui muzeu în aer liber. De peste 40 de ani mașina fusese abandonată într-un depou din Brașov până să fie scoasă la lumină de câțiva colecționari.

A apărut prioritatea de rapper’. Vezi cum funcționează! | VIDEO

ATENȚIE ȘOFERI! Uite cum se face PARCAREA PERFECTĂ!

Permisele de conducere vor fi primite prin poștă și vor fi livrate gratuit

Adaugă un comentariu

Articole similare