Prima zapada: O nouă atenționare meteo intră în vigoare la ora 18

Prima zapada a cazut în majoritatea zonelor țării în primele zile ale anului, care au adus și prima atenționare de cod galben pentru viscol și zăpadă în zonele sudice și sud-vestice ale țării.

Meteorologii spun că precipitațiile vor continua și in perioada următoare, iar de la ora 18.00 intră în vigoare o nouă atenționare meteo. Până mâine, la ora 12.00, aria ninsorilor va fi din nou în extindere şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi în general slabe cantitativ, iar în Oltenia şi Muntenia stratul de zăpadă nou depus va mai putea atinge pe arii restrânse 10 centimetri. În Dobrogea şi trecător în sud-estul Munteniei precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei. Precipitaţiile, în general slabe cantitativ, se vor semnala şi în următoarele zile, dar acestea vor fi mixte favorizând formarea poleiului, în special în regiunile sudice, spun meteorologii.

Prima zapada

La această oră,  în București se circulă în condiții normale. Principalele străzi au fost curățate, chiar dacă în Capitală a nins toată noaptea. Primăria a scos pe străzi 450 de autospeciale şi 1.400 de muncitori care au la dispoziţie peste 20.000 de tone de material antiderapant.

Prima zapada

Primăria Capitalei ameninţă firmele de deszăpezire că dacă nu îşi vor face datoria, sancţiunile vor fi drastice. Amenzi vor primi şi bucureştenii care nu îşi vor curăţa trotuarele de zăpadă şi nu vor îndepărta ţurţurii de gheaţă. Sancţiunile sunt cuprinse între 200 şi 500 de lei pentru persoane fizice, dar pot ajunge până la 2.000 de lei în cazul persoanelor juridice.

Ninge în Oltenia şi sudul Banatului, în cele zece judeţe vizate de codul galben. Meteorologii spun că este posibil să prelungească atenţionarea cod galben, mai ales că după ninsori vin ploi îngheţate şi e pericol de polei.

sursa | digi24.ro

Adaugă un comentariu