Primăria Capitalei pregătește încă trei pasaje subterane

Duminică, 19 iulie, primarul Sorin Oprescu a inaugurat pasajul rutier subterna de la Piața Presei. După cum ne așteptam, Oprescu a făcut și o serie de declarații cu privire la viitoarele planuri care vizează fluidizarea traficului din Capitală.

Pentru început, Primăria Capitalei vrea încă trei pasaje subterane între Piața Victoriei și Piața Iancului. Conform declarațiilor, lucrările ar urma să înceapă în septembrie.

„Anul ăsta începem sau încercăm, mai bine zis, să dăm drumul la tot ceea ce s-a proiectat în timp pe inelul principal, o serie de trei pasaje, tot sub trecere la nivel’, a declarat primarul general Sorin Oprescu.

„Le începem cât de curând. Eu cred că în august, la sfârşit, se termină toate socotelile astea ce înseamnă licitaţii şi aşa mai departe şi le punem în operă’, a completat edilul.

Primul dintre pasaje ar urma să treacă pe sub intersecția dintre Șoseaua Ștefan cel Mare, Bulevardul Barbu Văcărescu și strada Tunari. Cel de-al doilea proiect va fi demarat în intersecția aceluiași bulevard cu strada Lizeanu, iar ultimul dintre ele va avea ca scop fluidizarea traficului din zona Piața Iancului.

Conform declarațiilor, inelul principal de circulație al Captialei măsoară 25 de kilometri. În condiții normale de trafic, acesta poate fi parcurs de la un capăt la celalălat într-o oră. Cu ajutorul rețelei de pasaje subterane, timpul ar urma să scadă cu 25 de procente.

Via | Digi24

Adaugă un comentariu