Primele fotografii cu noul SUV Audi Q8 au apărut înainte de lansare

Primele fotografii cu noul SUV Audi Q8 au apărut înainte de lansarea oficială care este programată în China pentru 5 iunie.

Noul Audi Q8 preia elementele de design de la conceptul Q8 Sport, dar până la acest moment nu ştim dacă noul SUV va prelua şi sistemul de propulsie al conceptului.

Audi Q8 Sport Concept folosește un sistem de propulsie Mild Hybrid. Acesta integrează un motor V6 de 3,0 litri TFSI de 450 CP, un motor electric capabil să genereze încă 27 CP și un sistem electric la 48V. În parte din spate, Audi Q8 Sport Concept ascunde un set de baterii Li-Ion care îi permit vehiculului să se deplaseze pur electric pe distanțe scurte. Cu un rezervor de 85 de litri, Audi Q8 Sport Concept promite o autonomie de 1.200 de kilometri.

Noul Audi Q8 măsoară 4.99 metri lungime, are o lățime de 2 metri, iar înălțimea este de 1.71 metri. Noul  Q8 va fi disponibil cu sistemul de tracțiune integrală și opțional se va putea alege sistemul de direcție integrală. Suspensia pneumatică cu controlul amortizoarelor este disponibilă tot ca opțiune.

Noul Audi Q8 debutează comercial în versiunea 50 TDI cu un motor V6 de 3.0 litri diesel care oferă 286 CP și 600 Nm. Este disponibilă doar o cutie automată cu opt trepte, iar la capitolul date dinamice notăm repriza de la 0 la 100 km/h realizată în 6.3 secunde şi o  viteza maximă de 232 km/h.

taguri
Adaugă un comentariu