E oficial: primul BMW M3 pentru familiști devine realitate

O simplă fotografie publicată pe pagina media a Grupului BMW a stârnit reacții extrem de pozitive din partea fanilor. Bavarezii au confirmat, pentru prima dată în istorie, că vor lansa o versiune Touring a lui BMW M3.

Citește și:

Când Tesla submarin se făcu! Model 3 are calități nebănuite (VIDEO)

Care sunt cele mai comice 10 reclame auto? (VIDEO)

Au fost puși să deseneze logouri din memorie. Rezultatul este hilar (FOTO)

Totuși, nu ar trebui să vă faceți curațenie în garaj chiar de pe acum. Bavarezii au anunțat că au demarat testele pentru BMW M3 Touring, etapă ce va dura aproximativ doi ani până la intrarea oficială în producția de serie a modelului.

Așadar, noul BMW M3 Touring va sosi în gamă după lansarea versiunii decapotabile a lui M4, ce este programată să se desfășoare anul viitor. Până atunci, nemții de la BMW vor lansa modelele M3 sedan și M4 în luna septembrie a acestui an.

Mai mult ca sigur, BMW M3 Touring va utiliza propulsorul S58 cu șase cilindri în linie și două turbine. Motorul are o capacitate de trei litri și dezvoltă 480 CP în versiunea de bază și 510 CP pentru modelele echipate cu pachetul Competition. În același timp, există posibilitatea existenței unui M3 break echipat doar cu tracțiune spate ce ar fi oferit cu o transmisie manuală cu șase trepte.

Chiar dacă nu a existat un BMW M3 Touring oficial până acum, asta nu i-a oprit pe cei mai înrăiți fani de a-și crea propriul exemplar. Câteva astfel de mașini se află la vânzare pe site-urile de anunțuri auto second-hand.

Însă, în istoria BMW, mai exact în urmă cu 20 de ani, a existat un BMW M3 Touring Concept, bazat pe generația e46 a lui BMW Seria 3. Din păcate, acesta a rămas la rangul de unicat, chiar dacă fanii și-au dorit din toată inima un rival pentru Audi RS 4 Avant B5.

Adaugă un comentariu