Primul motor turbo din istoria Lexus isi face debutul pe NX 200t

Lexus a prezentat datele finale ale noului sau crossover compact din segmentul premium, NX. Acesta va fi disponibil la comercializare din octombrie si va fi disponibil in trei versiuni de motorizare, inclusiv prima motorizare turbo pe benzina a marcii.

Lexus NX 200t are sub capota primul motor turbo dezvoltat de Lexus, cu o cilindree de 2,0 litri. Acesta are o putere maxima de 238 CP si un cuplu maxim de 350 Nm disponibil intre 1650 si 4000 rpm. In premiera, aceasta motorizare are chiulasa cu galerie de evacuare integrata si racita cu apa si o turbina de tip twin-scroll. O cutie de viteze automata cu sase rapoarte a fost dezvoltata special pentru aceasta motorizare. NX 200t va fi disponibil atat in configuratie cu tractiune fata, cat si cu tractiune integrala. Motorizarea turbo nu va fi disponibila pe NX decat din ianuarie anul viitor.

O motorizare aspirata pe benzina (NX 200) va fi disponibila exclusiv pe piata din Rusia, incepand din aceasta iarna, aceasta fiind cuplata exclusiv cu transimise cu variatie continua CVT.

La lansarea din octombrie, Lexus NX va putea fi comandat exclusiv cu motorizarea hibrida 300h, avand un motor pe benzina de 2,5 litri in ciclu Atkinson. Impreuna ca motorul sau motoarele electrice (un motor pentru transmisia fata, respectiv doua motoare electrice pentru transmisia integrala), sistemul hibrid asigura o putere totala de 197 CP. Lexus promite un consum mediu de numai 5,2 l/100 km.

 

Adaugă un comentariu