Primul Opel Ampera iesit de pe linia de pre-productie si asteapta sa fie testat

Modelul Opel Ampera a inceput sa paraseasca linia de pre-productie General Motors din Warren, Michigan, Statele Unite, tracand astfel intr-un nou stadiu, care il apropiere serios de lansarea oficiala din 2012.

In lunile urmatoare, mai multe exemplare de Opel Ampera vor fi construite. Acestea nu vor fi livrate in reprezentante, pentru a fi vandute, insa vor servi unor teste de siguranta ale caror concluzii legate de comportamentul pe sosea vor ajuta la dezvoltarea pe mai departe a masinii. In functie de aceste teste, atat designul, cat si sistemul de control al masinii ar putea fi modificate pe alocuri.

Modelul Opel Ampera este un vehicul care poate fi propulsat electric pe o distanta de 60 km, putand atinge o viteza maxima de 161 km/h, urmand ca, dupa epuizarea bateriilor, sa intre in functiune motorul pe benzina, asigurandu-i masinii o autonomie totala de peste 500 km.

Avantajul acestui sistem este ca, pentru distante scurte, urbane, masina nu va consuma deloc benzina, iar la nevoie, in cazul unui drum mai lung, sarcina propulsiei poate fi preluata de motorul pe benzina.

Sursa: ampera.opel.info

taguri
Adaugă un comentariu