Problema pe care mașina lui Donald Trump o va avea la vizita din Italia. Ce li s-a cerut autorităților europene!

Donald Trump se pregătește de primul său turneu diplomatic ce include cinci ţări, în decurs de opt zile: Arabia Saudită, Israel, Vatican, Belgia şi Italia.

În Italia, președintele Statelor Unite ale Americii se va întâlni cu Papa Francisc și apoi va participa la summit-ul G7 din Taormina. Din cauza faptului că drumurile din Taormina sunt prea înguste şi şerpuite pentru maşina preşedintelui american şi pentru cortegiul său de securitate, italienilor li s-a cerut să extindă străzile.

„Problema este că ne înnebunesc, a declarat primarul oraşului Taormina, Eligio Giardina despre serviciul secret american care a inspectat drumurile fostei cetăţi arabe.

În zadar au încercat autoritățile italiene să spună că este imposibil de lărgit străzi şi au încercat să convingă serviciul american de securitate să-l transporte pe Trump cu o maşină mai mică, electrică, dar opţiunea a fost respinsă.

Corso Umberto, strada principală din Taormina, are 900 de metri lungime. Astfel că cele 30 de autoturisme din cortegiul prezidenţial o vor umple aproape complet, şi se pune problema cum se vor mişca în caz de pericol.

Donald Trump va fi transportat într-un Cadillac Kodiak, ce cântărește 4,5 tone. Aceasta are o caroserie cu un blindaj de 20 de centimetri grosim capabil să oprească orice glonț. Totodată, „podeaua’ limuzinei este și ea dotată cu un blindaj capabil să reziste în cazul unor explozii provenite de la bombe instalate pe șosea.

Adaugă un comentariu