Programul Prima Masina a fost aprobat de Guvern

Programul Prima Masina a fost aprobat miercuri, 15 octombrie, de Guvern printr-o ordonanta de urgenta. In prezentul act normativ este indicat doar pretul maxim al masinii care poate fi achizitionata in acest fel.

Astfel, cei ale caror dosare vor fi acceptate vor putea cumpara o masina noua care sa coste maxim 50.000 de lei fara TVA. Pentru moment, ordonanta nu include si alte detalii, ci prevede doar ca normele metodologice de aplicare vor fi aprobate in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a actului normativ.

Asa cum probabil deja stiti, ordonanta de urgenta va intra in vigoare odata cu publicarea in Monitorul Oficial. La inceputul saptamanii trecute, reprezentantii Guvernului anuntat ca avansul stabilit va fi cuprins intre 5 si 10 procente, iar perioada maxima de indatorare va fi de 7 ani. Mai mult decat atat, dobanda va avea o valoare de aproximativ 6 procente.

In ordonanta de urgenta aprobata ieri, nu se fac referiri nici la valoarea creditului garantat de stat si nici la valoarea avansului.

Programul Prima Masina este destinat in principal tinerilor intre 18 si 35 de ani, dar si celorlalte categorii de varsta – intre un tanar si un cetatean de peste 35 de ani, prioritate va avea tanarul’, a declarar ministrul Economiei, Constantin Nita la inceputul saptamanii trecute.

Via | Mediafax

Adaugă un comentariu