Proiect de lege: Punctele de penalizare ar putea fi răscumpărate

La începutul anului, un grup de parlamentari a propus o serie de modificări în Codul rutier. Printre acestea amintim de claxonatul excesiv și de agresivitatea la volan.

Dacă unele dintre propuneri sunt intersante, unele ne dau serios de gândit. În plus, la finalul proiectului mai sunt trecute câteva mențiuni extrem de intersante.

Aici se introduce noțiunea de răscumpărare a punctelor de penalizare. Cum s-ar traduce acest lucru? Simplu. Sistemul de puncte de penalizare va deveni inutil. Astfel, cei care au suficientă putere financiară vor putea răscumpăra și punctele de penalizare. Un punct de penalizare va avea aceeași valoare cu cea a punctului-amendă adică 105 lei.

Art.401 – (1) Fiecare punct de penalizare aplicat poate fi răscumpărat până în momentul în care a intervenit de drept, suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, ca măsură administrativă, iar contravenientul face dovada achitării amenzii contravenţionale aplicate prin procesul-verbal respectiv.
(2) Un punct de penalizare reprezintă valoric un punct amendă.

În aceste condiții, cei care vor încasa amendă după amendă nu vor mai fi restricționați de numărul de puncte de penalizare și își vor putea vedea liniștiți de șofat.

Tu ești de acord cu acest sistem de răscumpărare a punctelor de penalizare?

Via | Politisti

Adaugă un comentariu