Taximetriștii vor putea conduce mașini cu până la 9 locuri

Legea taximetriei ar putea fi schimbată în curând, oferind taximetriștilor licență și pentru mașini mai mari, de până la 9 locuri.

Citește și:

Cinci greșeli frecvente pe care le fac șoferii cu sistemul de aer condiționat

Un nou proiect de lege propune modificarea definiției taxiului astfel încât să ofere posibilitatea celor care practică taximetrie să folosească mașini mai mari.

În acest moment, taxiul este definit ca „autovehicul din categoria autoturisme cu până la maximum 5 locuri, inclusiv locul conducătorului auto’. Schimbarea va presupune înlocuirea cifrei 5 cu 9, restul condițiilor de desfășurare a activității de taximetrie rămânând aceleași, relatează profit.ro.

„Serviciile de taxi sunt asimilate serviciilor de transport. Pentru asigurarea unui regim concurențial echilibrat și stabilirea unui regim nediscriminatoriu a modurilor de transport utilizate pentru transportul de persoane în mediul urban, trebuie eliminate discriminarea și îngrădirea accesului la piața transportului în regim de taxi a posesorilor de autovehicule care se încadrează în definiția autoturismului,’ subliniază autorii proiectului.

Amintim că recent Parlamentul a adoptat un proiect de lege asemănător cu acesta, dar destinat serviciilor de transport alternativ (ridesharing), ai cărei reprezentanți în România sunt Uber, Bolt sau Yango.

Adaugă un comentariu