Proiectul de artă “Blue Hero” a fost lansat în prezenţa fondatorului diviziei BMW M

“Blue Hero”, un proiect semnat de artistul Adrian Mitu, a debutat la Bucureşti în prezenţa legendarului Jochen Neerpasch şi este deja confirmat pentru expoziţii în Statele Unite.

Proiectul urmăreşte cariera lui Neerpasch în motorsport, modul în care acesta a format mărci precum BMW sau Porsche şi legăturile lui cu alţi eroi emblematici precum Niki Lauda, Jean Todt, Michael Schumacher, Ayrton Senna şi Alain Prost.

În pregătirea proiectului, Adrian Mitu a creat iniţial “Blue Coffee”, un maraton live de pictură cu 101 tablouri dedicate aniversării de 100 de ani a mărcii BMW. A fost un exerciţiu şi o explorare de teme perfecte pentru pregătirea marelui proiect. “Blue coffee”, titlul proiectului, a asociat “albastrul”, culoare definitorie BMW, cu cafeaua, pigmentul special pe care Adrian îl foloseşte în acuarelele sale. “Blue Hero” a fost astfel o evoluţie naturală, numele arătând că în prim-plan a trecut un singur personaj – un erou al mărcii BMW.

Blue Hero” este compus din 15 panouri care se alătură într-un story board de dimensiuni impresionate: 1,8 metri înălţime şi 4,5 metri lungime. Lucrarea Blue Hero a fost confirmată pentru o expoziţie în LeMay America’s Car Museum, un proiect realizat în colaborare cu BMW Car Club of America.

taguri
Adaugă un comentariu