Propunere: Service-urile auto vor sanctionarea asiguratorilor in functie de numarul de reclamatii

Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) propune Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) sanctionarea asiguratorilor in functie de numarul de reclamatii primite din partea asiguratilor.

Documentul ASSAI cumprinde mai multe propuneri pentru modificarea procedurii de solutionare a reclamatiilor si vine in conditiile in care ASF a lansat in dezbatere publica un proiect de norma pentru schimbarea modului de rezolvare al petitiilor.

“Actuala propunere a ASF de modificare a normei privind solutionarea reclamatiilor continua sa protejeze mai curand firmele de asigurari si nu asiguratii romani, situatie care pune inca o data la indoiala interesele dupa care autoritatea se ghideaza in misiunea sa de protejare a asiguratilor romani si ridica semne de intrebare asupra nivelului de pregatire al <> din cadrul acesteia”, a declarat presedintele ASSAI.

ASSAI propune ca rubrica de “Reclamatii petenti” sa aiba caracter permanent pe prima pagina a website-ului societatii de asigurari. Aceasta rubrica ar trebui sa cuprinda situatia actuala a reclamatiilor inregistrate in ultimele trei luni, precum si istoricul reclamatiilor inregistrate in ultimele 12 luni.

De asemenea, clientii care achizitioneaza o polita de asigurari RCA si/sau CASCO ar trebui informati in privinta numarului de reclamatii inregistrate de catre societatea de asigurari. Mai exact, in momentul achizitionarii politei, asiguratul va trebui sa semneze de luare la cunostinta a unui document ce contine numarul de reclamatii inregistrate in ultimele 12 luni. In plus, tichetul RCA ar trebui sa contina o rubrica cu mentiunea “Am luat la cunostinta numarul de reclamatii”.

Atentie! Fara aplicarea semnaturii clientului in cele doua rubrici ale documentelor, polita de asigurare nu va fi valabila, scrie in propunerile ASSAI.

In acelasi timp, ASSAI propune ca asiguratorii sa fie sanctionati in functie de numarul de reclamatii intemeiate:

[table id=479 /]

Via | AvocatNet

 

Adaugă un comentariu