Radarele fixe din Timișoara vor fi deschise. Iată în ce zone sunt amplasate și cum funcționează

Anul trecut, autoritățile din Timișoara au testat un nou sistem de radare fixe și semafoare inteligente. Denumit UTOPIA, sistemul inteligent de management al traficului rutier, va porni pe 14 martie, dar tot într-o fază de testare.

Subsistemul de detecție a încălcării legislației rutiere include 7 radare fixe pentru depistarea depășirii vitezei legale și  vor exista 134 de intersecții monitorizate. Informațiile înregistrate de acest sistem vor fi valorificate de Poliția Rutieră.

De marți intră în funcțiune sistemul de radare și detectarea trecerilor pe roșu în intersecții cu conectare la poliție și amenzi pentru cei ce nu respectă legea. Nu vrem să fie amendați timișorenii și cei ce vin în Timișoara, de aceea anunț cu 5 zile înainte. Îi rog pe cei ce circulă în Timișoara să circule disciplinat pentru că nu avem nevoie de venituri din amenzi și unele amenzi sunt mari. Sunt uimit câți inconștienți sunt în oraș sau în trecere pe aici. În permenență trec pe rosu în intersecții“, a declarat primarul Nicolae Robu.

Iată unde sunt amplasate radarele și camerele video:

Radare de depistare a depășirii vitezei legale

– Pasajul Michelangelo – 2 radare la ieșirile din tunel pe cele două sesnsuri

– Calea Aradului – la ieșirea din Timișoara

– Calea Lipovei (Sever Bocu) la ieșire din Timișoara

– Calea Șagului – la ieșirea din oraș

– Calea Buziașului – la ieșirea din oraș

– Calea Dorobanților – la ieșirea din Timișoara

„Sunt 230 de camere video in sistem, se inregistreaza tot, si avem radare in sapte intersectii, a mai adăugat primarul.

Pentru moment, timișorenii nu au motive de panică. Petru Rumega, șeful Serviciului Poliției Rutiere Timiș a completat declarațiile făcute de edil.

„Protocolul este în curs de a fi incheiat. Trebuie să ne fie puse la dispoziție din partea primăriei mai multe documente care să ateste faptul că acele mijloace, radare sunt certificate și omologate metrologic, pentru că doar așa se vor putea folosi. Dacă se va întâmpla ceva marți, va fi ceva experimental. O să vedem cum funcționează și dacă pot funcționa. Dacă putem să ne facem treaba cu ele. Dacă se ajunge la concluzia că le putem folosi, le vom folosi”, a declarat Petru Rumega, șeful Serviciului Politiei Rutiere Timis.

Sursa | OpiniaTimisoarei | TimisoaraStiri

Adaugă un comentariu