RAR: 5% din vehiculele verificate în primele șase luni prezentau pericol iminent de accidente

Aproape 5% dintre vehiculele verificate tehnic la nivel național în trafic de inspectorii Registrului Auto Român (RAR) în primele șase luni ale anului, adică un număr de 1.758 de vehicule, prezentau pericol iminent de accidente, se arată într-un comunicat.

Mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți și fuzete.

Registrul Auto Român a verificat în trafic 35.468 de vehicule în toată țara. Dintre acestea, la aproximativ 48% s-a depistat cel puțin o neconformitate tehnică. Din punctul de vedere al siguranței rutiere ponderea de respingere al vehiculelor neconforme a fost 37,21%.

BMW-ul de pe A1 care a băgat în sperieți șoferii. I-ar fi șicanat, apoi ar fi luat amenzi

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 39% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de documente, iar 2,2% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).

În urma testărilor efectuate, pentru 9,27% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășiri ale limitelor admise ale emisiilor poluante.

Recuperare taxa auto. A fost publicată cererea care poate fi depusă la Fisc – FOTO

Adaugă un comentariu