Reacția Uber la comunicatul COTAR: Nu poți opri inovația tehnologică doar pentru că, odată cu ea, ești nevoit să evoluezi și tu

Ieri v-am anunțat că taximetriștii au de gând să protesteze dacă Guvernul nu o să interzică Uber. Astăzi, Uber România a emis un comunicat de presă cu privire la această situație.

“Uber este deschisă oricărei dezbateri care să ducă la reglementarea serviciilor pe care le oferă în România. Asa cum am mai spus, suntem primii care ne dorim reglementare, dar o reglementare care să nu pună piedici inovației si care sa definească serviciile ca Uber în mod corect, în concordanță cu recomandările Comisiei Europene.

Uber nu este un serviciu de taxi – este o aplicație de mobil care permite oamenilor să își împartă mașina contra cost într-un mod transparent, sigur și 100% fiscalizat. Uber și partenerii săi contribuie cu milioane de lei la buget și oferă un serviciu folosit cu încredere de peste 250,000 de oameni din România.

Demersul COTAR, bazat în bună parte pe dezinformare, echivalează cu încercarea de a dez-inventa Internetul, în avantajul câtorva și în dezavantajul a zeci de mii de oameni. Nu poți opri inovația tehnologică doar pentru că, odată cu ea, ești nevoit să evoluezi și tu. Dacă pentru COTAR sunt prioritare interesele transportatorilor și ale firmelor de taxi, pentru Uber România prioritare sunt satisfacția și siguranța oamenilor care se deplasează prin orașe.

Uber România a înregistrat anul trecut o creștere de 300% a numărului de utilizatori pentru că oferă un serviciu sigur, civilizat și ușor de folosit. Toate aceste lucruri sunt posibile datorită tehnologiei. O tehnologie pe care o folosesc 95% dintre tinerii din România, adică cel mai activ segment al populației, o tehnologie în care ei au încredere și pe care o recomandă în proporție de 80% și familiei, prietenilor, colegilor de muncă.

Subliniem din nou că vrem să fim un partener al autorităților pentru a rezolva problema traficului din marile orașe – avem tehnologia și datele pentru a face acest lucru”, se arată în comunicatul emis de Uber România.

Adaugă un comentariu