Record mondial: Cel mai lung drum parcurs cu mașina electrică

După o călătorie de aproape două luni, timp în care a parcurs peste 15.000 km, o mașină electrică chinezească a intrat în Cartea Recordurilor. Acesta este cel mai lung drum străbătut vreodată cu un prototip electric.

Modelul responsabil pentru această performanță istorică este Aiways U5, dezvoltat de un start-up cu sediul în Shanghai (China). Două astfel de prototipuri au plecat pe 17 iulie din Xi’an, cu destinața Frankfurt. Au ajuns cu bine acolo în data de 7 septembrie, după o călătorie de 15.022 km.

 

Citeşte şi:

Șofer de autobuz, lăsat fără permis pentru că a evitat un accident: „Ce lege am încălcat?!’

Noul Cod Rutier: iată pentru ce mii de şoferi riscă acum amenzi uriaşe

 

De-a lungul celor 53 de zile, prototipurile marca Aiways au străbătut țări precum Kazahstan, Rusia sau întreaga regiune scandinavă. Au traversat inclusiv deșertul Gobi, unde principala provocare a fost absența stațiilor de încărcare pentru mașini electrice, astfel că și-au pus toate speranțele în propriile baterii de 65 kWh. Potrivit publicației China Daily, acestea sigură o autonomie de circa 500 km.

„Excursia’ celor două autoturisme chinezești a fost recunoscută oficial de cei de la Guinness, care i-au asigurat un loc în Cartea Recordurilor, pentru cel mai lung drum realizat vreodată cu un prototip 100% electric.

SUV-ul Aiways U5 va fi disponibil pe piața europeană începând din luna aprilie 2020. Astfel, constructorul din Shanghai va deveni primul producător auto chinez care să comercializeze vehicule electrice în Europa.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/ecomentode

Adaugă un comentariu