Un nou record de viteză pentru McLaren: iată ce poate Speedtail!

Britanicii de la McLaren au decis că a venit momentul să vadă cât de rapid este Speedtail în viața reală.

Un prototip de McLaren Speedtail a fost dus la centrul spațial Kennedy din Florida, unde șeful piloților de teste ai companiei, Kenny Brack, l-a dus până la viteza maximă. Modelul britanic a atins viteza maximă de mai bine de 30 de ori pe pista de încercare Johnny Bohmer, adică aceeași pistă folosită de naveta spațială a americanilor pentru aterizare.

Exercițiul derulat de cei de la McLaren în Florida a marcat încheierea unui program riguros de teste, derulat la mai multe facilități din lume. Britanicii au testat în trecut prototipul lui Speedtail pe pista spaniolilor de la Idiada, dar și la Papenburg, în Germania.

McLaren nu va lansa niciodată un SUV. Directorul de design explică de ce

Prototipul de Speedtail, numit XP2, a reușit să atingă în repetate rânduri viteza de 403 km/h, ceea ce îl face cel mai rapid model McLaren construit vreodată. El a reușit să doboare un record intern vechi de aproape trei decade, de 386.4 km/h, deținut de celebrul McLaren F1.

La fel ca McLaren F1, noul Speedtail are o configurație cu trei locuri și un post de conducere central. Englezii au refolosit și ideea geamurilor laterale scurte și cu o siluetă specifică. Potrivit producătorului, sistemul de acumulatori ai lui Speedtail asigură cel mai bun raport putere/greutate din întreaga industrie auto, în timp ce mașina este cel mai aerodinamic Mclaren construit vreodată. Caroseria are numeroase elemente din fibră de carbon și baza este o monococă din fibră de carbon.

McLaren Speedtail are un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri, care formează un sistem hibrid de 1.055 CP și 1.150 Nm împreună cu un motor electric. Configurația îi permite modelului britanic să accelereze de la 0 la 300 km/h în mai puțin de 13 secunde. Sprintul de la 0 la 100 km/h nu a fost încă dezvăluit oficial, dar probabil că va avea loc în mai puțin de trei secunde.

Așa cum procedează și alți producători de automobile exotice, cei de la McLaren au rezervat deja întreaga cotă de producție a lui Speedtail. Mai precis, toate cele 106 unități care vor fi livrate la nivel global începând cu februarie 2020 au câte un proprietar. Prețul de pornire al unui McLaren Speedtail era situat în preajma a 1,97 milioane de euro.

Adaugă un comentariu