McLaren nu va lansa niciodată un SUV. Directorului de Design explică de ce

Fanii McLaren care sperau să vadă într-o bună zi un SUV semnat de constructorul britanic trebuie să renunțe la acest vis. Cu ocazia Salonului Auto din Toronto, Directorul de Design al companiei a anunțat oficial că McLaren nu își va extinde niciodată activitatea pe acest segment.

Pornind de la caroseria lui McLaren 720S, designerul Giorgi Tedoradze și-a imaginat cum ar putea arăta un SUV produs de constructorul din Woking, Surrey, Marea Britanie (vedeți video-ul la finalul articolului). Deși conceptul este cât se poate de promițător, putem fi siguri că nu va deveni realitate prea curând.

Cu ocazia unui salon auto dedicat autoturismelor de lux și supercarurilor, Mark Roberts, Directorul de Design al McLaren Automotive, a fost întrebat dacă ia în calcul lansarea unui SUV în viitorul apropiat. „Pot răspunde cu ușurință și vă spun că nu’, a reacționat acesta.

Vehemența răspunsului poate fi surprinzătoare, dar Roberts a detaliat ulterior: „Noi chiar livrăm experiența supremă în materie de condus. Pentru noi, asta înseamnă să nu facem niciun compromis. Iar un SUV nu ne permite să respectăm acest principiu. Nu este un vehicul de tip fără-compromisuri‘.

 

Citește și:

Verificare rovinieta: Cum vezi dacă rovinieta mai e valabilă?

Accident grav: Un Tesla Model X a intrat într-un copac, apoi a luat foc

Șoferii bucureșteni vor plăti impozite mai mari, începând din 2020

Uber este disponibil acum într-un nou oraș din România

Cum se acordă stelele Michelin în Ghidul Verde pentru România

Un șofer român și-a distrus roțile într-o groapă, iar autoritățile chiar îl vor despăgubi

 

În schimb, planurile de viitor ale McLaren se axează pe lansarea unei mașini 100% electrice, despre care directorul departamentului de design spune că nu va sosi prea curând: „Va dura ceva până când o vom lansa în producție de serie‘.

Acesta este doar un exemplu, căci constructorul din Woking speră să introducă pe piață nu mai puțin de 18 modele noi până în anul 2025: „Pentru o companie mică precum McLaren, este mare lucru și o imensă provocare’, recunoaște Mark Roberts. „Ne solicită să ținem pasul cu cererea și să creștem cantitativ producția‘.

 

Sursa foto: captură ecran Vimeo

Adaugă un comentariu