Accident grav: Un Tesla Model X a intrat într-un copac, apoi a luat foc

Șoferul unui Tesla Model X a fost implicat într-un accident grav la începutul acestei săptămâni. Nu se știe exact cum s-a întâmplat acest lucru, dar mașina a părăsit carosabilul și s-a oprit într-un copac, după care a luat foc.

S-a întâmplat în dimineața zilei de luni, 18 februarie, în orașul californian Fremont. Poliția locală nu a anunțat dacă șoferul dormea sau nu la volan în timpul producerii accidentului, dar se presupune că bărbatul era într-adevăr obosit. Din fericire, a scăpat doar cu răni minore.

Presa internațională scrie că șoferul este chiar un angajat al Tesla, deși producătorul de mașini electrice nu a confirmat oficial această ipoteză.

Trei ore au petrecut pompierii „răcorind’ cu apă bateria mașinii și monitorizându-i temperatura cu ajutorul unei camere termale, pentru a putea continua intervenția în deplină siguranță.

Întrebat dacă nu cumva Tesla Model X circula pe pilot automat în momentul accidentului, un polițist prezent la fața locului a recunoscut că există această posibilitate, dar că nimic nu este confirmat deocamdată: „Și noi ne dorim să aflăm asta. Păstrăm legătura cu Tesla și vom continua investigația, pentru a afla dacă era într-adevăr activată funcția‘.

 

Citește și:

Șoferii bucureșteni vor plăti impozite mai mari, începând din 2020

Uber este disponibil acum într-un nou oraș din România

Cum se acordă stelele Michelin în Ghidul Verde pentru România

Un șofer român și-a distrus roțile într-o groapă, iar autoritățile chiar îl vor despăgubi

Schimbări la polițele RCA

 

Tesla a comentat pe marginea accidentului într-un comunicat oficial: „Am păstrat legătura cu autoritățile locale pentru a afla cât mai multe detalii despre incident și pentru a coopera pe deplin. Daunele vehiculului indică o coliziune la viteză mare, ceea ce poate declanșa un incendiu la orice tip de mașină, nu doar în cazul vehiculelor electrice. În ciuda impactului puternic, am înțeles că șoferul nu a suferit decât răni superficiale și că a fost transportat la spital pentru o evaluare amănunțită. Ne bucurăm că este în siguranță‘.

Deși sistemul Autopilot funcționează cu ajutorul a opt camere video și a multor senzori, oferind mașinii o vedere panoramică, acesta nu asigură decât nivelul 2 de conducere autonomă. Cu alte cuvinte, pilotului automat nu i se poate încredința în proporție de 100% sarcina de a conduce autoturismul, ci are are nevoie de un șofer treaz care să anticipeze eventuale pericole și să intervină în timp util.

Totuși, unii clienți Tesla au atât de multă încredere în brand, încât chiar aleg să tragă un pui de somn în spatele volanului.

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/KPIX CBS SF Bay Area

Adaugă un comentariu