Red Bull Soapbox Race – 51 de “masini” artizanale in cea mai nebuna cursa a anului

Ieri, 14 septembrie, pe Calea 13 septembrie din Capitala, a avut loc cea mai tare cursa a anului din Romania. Vorbim despre Red Bull Soapbox, o cursa in care nimeni si nimic nu poate opri creativitatea competitorilor.

Romanii au dovedit ca sunt foarte inventivi cand vine vorba de vehicule nemotorizate cu trei sau patru roti. Dar pe langa procesul de dezvoltare, concurentii au venit si cu nume extrem de interesante.

La start s-au aliniat Helliberator (un tanc), The Panisher, Dihorul Negru si chiar si personaje din desene animate. Pe langa acestea Mos Craciun a sosit cu cateva luni mai devreme cu ajutorul Santa’s Cabriolet.

In cele din urma, primul loc le-a revenit lui Ionel si ai sai Canibali vegetarieni (Sorin Bobea aka ‘Firfirica inima rea’, Mehrzad Moghazehi aka ‘Ahmed tocana’, Ionut Ionascu aka „Ouabei’, Stefan State aka ‘Canuta om sucit’). Ei au resit sa impresioneze juriul format din Ana Maria Branza, Mirela Bucovicean, Victor Nemes, Teo si Robert Kovacs si au acumulat 24 de puncte.

red bull soapbox race romania (7)

Locul doi a fost ocupat Zombie Mobil, echipa desprinsa parca dintr-un film horror, care a simulat o nunta zombie. Neamtu Daniel – Copilot si mireasa zombie, Radu Florin si Staicu Alin – Nuntasi Zombie si impingatori au adunat 25 de puncte.

Cea de a treia treapta a podiumului a fost ocupata de catre echipa The Panishers (Marius Onica, Bogdan Lazarescu, Florian Petcu si Cristian Radu), patru politisti care au reusit sa prinda hotul intr-un timp record – 30 de secunde si 35 de puncte acumulate in clasament.

Pe cei 400 de metri de traseu au existat 3,2 kilometri de garduri de protectie si 4.000 de baloti din paie, care i-au ajutat pe piloti sa nu iasa in decor.

 

Adaugă un comentariu