Registrul Auto Român începe să controleze service-urile auto

Registrul Auto Român a desfășurat, în ultimele două luni, mai multe acțiuni de control care au vizat activitatea service-urilor auto. Sancțiunile contravenționale aplicate ca urmare a acestor controale depășesc valoarea de 1.200.000 lei.

În cadrul acțiunilor de control desfășurate pe parcursul ultimelor două luni de Registrul Auto Român au fost verificate 891 de service-uri auto. Inspectorii Departamentului Supraveghere Piață au constatat printre neconformități lipsa autorizației tehnice de funcționare, comercializarea unor componente provenite din procesul de dezmembrare a sistemelor de frânare și direcție, utilizarea în procesul de reparații a unor componente provenite din procesul de dezmembrare a autovehicule, fără a avea acceptul proprietarului autovehiculului reparat şi lipsa inspecțiilor finale care să demonstreze conformitatea lucrărilor de reparații efectuate

Ca urmare a neconformităților constatate, inspectorii Registrului Auto Român au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 1.229.000 lei.

Pe de altă parte două entități reprezentative pentru industria auto în România trag un semnal de alarmă în privința service-urilor auto, a căror activitate ilicită impactează negativ bugetul din acest sector economic.

Reprezentanții Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), cât și cei ai Asociației Societăților de Service Auto Independente (ASSAI) din România au solicitat Guvernului României să ia măsuri în privința activităților ilicite ale service-urilor din țară, actitități ce se promovează direct în mediul online.

Adaugă un comentariu