Modificari RCA: pagubitul despagubit de propriul asigurator

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor anunta modificari importante ale legislatiei referitoare la politele obligatorii RCA. Soferii pagubiti vor solicita daune propriei firme de asigurari si nu societatilor care au emis politele RCA ale vinovatilor, asa cum presupunea metodologia actuala.

“Prin modificarea legislaţiei secundare, sperăm ca noul sistem să fie introdus până la finele anului curent sau de la începutul anului 2013, în funcţie şi de evoluţia discuţiilor cu societăţile de profi şi brokerii de asigurări. În prezent, durata unui proces de instrumentare şi plată a unui dosar de daună pe segmentul RCA este de 90 de zile. După ce vom introduce noul sistem, cred că plata daunelor se va face în cel mult 60 de zile”, a declarat Coca-Constantinescu, vicepresedinte CSA, citata de Mediafax.

După ce asigurătorul şoferului păgubit va achita dauna, compania îşi va recupera banii prin intermediul unui sistem de compensare, care va avea ca reper dauna medie pe segmentul RCA în anul precedent. Bineinteles, nu este exclus ca noile reguli sa duca la scumpirea politelor de asigurare RCA.

Via | Mediafax

Adaugă un comentariu