Relansarea unui Grand Seiko clasic

Pentru a sarbatori 100 de ani de orologerie in cadrul brandului Seiko, este relansat un model clasic Grand Seiko.

In 1967, atunci cand a aparut pentru prima oara 44GS, ceasul a oferit colectiei un nou look intrucat era primul Grand Seiko care cuprindea si ilustra ideile pe care un tanar designer le definise pentru brandul nipon. Atunci cand in 1960 a fost creat primul ceas Grand Seiko, aspectul sau a fost creat avand ca tel precizia, fiabilitatea si confortul, obtinute multumita excelentei tehnice a mecanismului. La inceputul anilor 60, un tanar absolvent de universitate, care se alaturase de putin timp companiei, a concluzionat ca nu este suficienta concentrarea pe capabilitatile mecanismului. Pe masura ce analiza ceasurile expuse in magazinul de lux Wako din Tokio, a realizat ca Seiko trebuia sa creeze ceasuri mai stralucitoare si a decis sa dea brandului un nou stil. A inventat „gramatica designului Seiko, iar 44GS a fost primul ceas realizat dupa noile specificatii. Se nascuse designul sobru, dar stralucitor al noului Grand Seiko.

Stilul unic Seiko
„Stilul Grand Seiko este in acelasi timp tipic japonez si totusi unic pentru Seiko. In serenitatea sa, reflecta simtul subtil si cumpatat al frumusetii, atat de pretuit de catre cultura japoneza. Totusi, aceasta calitate timida a designului este complementata de o insistenta stricta la fiecare detaliu pentru a evidentia elementele esentiale ale orologeriei: precizia, durabilitatea si lizibilitatea. Imbinarea acestor trei idei se afla in centrul stilului Grand Seiko. Ceasurile stralucesc puternic, pastrand un aspect sobru si rafinat in acelasi timp. La baza „stilului Grand Seiko se afla constiinta estetica japoneza a frumusetii luminii. Niponii pretuiesc gradatia subtila a numarului infinit de nuante dintre lumina si intuneric. Din acest motiv, obiecte tipic japoneze precum paravanele pliabile sau usile glisante din hartie shoji sunt realizate in ceea ce pare a fi linii simple si drepte si suprafete plane, dar, de fapt, sunt construite in o asemenea maniera incat dau nastere unei mari varietati de nuante create de intrepatrunderea luminii si a intunericului, in functie de pozitionare si momentul zilei. Stralucirea fiecarui ceas Grand Seiko este, de asemenea, obtinuta prin aceasta constiinta unica a esteticii japoneze, dar si multumita polisarii fara cusur care sporeste intensitatea fiecarei reflexii a luminii.

Editia Limitata 44GS
Noua Editie Limitata 44GS este pe cat se poate de fidela predecesorului sau. Este echipata cu mecanism mecanic, poarta pe capac emblema si are aceleasi dimensiuni. In versiunea din otel inoxidabil, cadranul, indicatoarele si marcajele orare sunt identice. Exista patru modele in colectie. Toate utilizeaza calibrul 9S64, lansat pentru prima oara in 2011. Este un calibru extrem de precis in 8-batai (+5 pana la -3 secunde pe zi) cu o rezerva de energie de 72 de ore si 24 de rubine. Trei modele sunt placate cu aur (alb, galben si roz), iar unul este din otel inoxidabil. Carcasele au diametrul de 37.9 mm, iar geamurile din safir sunt tratate pe interior cu substanta antireflexie, patentata de Seiko. Multumita preciziei celor mai recente echipamente si tehnologii elaborate de Seiko, sa detii si sa admiri noul 44GS inseamna sa intalnesti perfectiunea silentioasa a maiestriei traditionale, reinventate pentru o noua era. A renascut un clasic.

Ceasurile Grand Seiko sunt disponibile in magazinele KULTHO.

Adaugă un comentariu