Renault susține o echipă românească în competiția F1 in Schools

România are o echipă în finala F1 in Schools 2018, iar aceasta se numește Malaxa.

Vorbim despre cinci elevi români care vor reprezenta România în finala competiției F1 in Schools derulată sub egida FIA. Renault România a luat decizia de a fi sponsorul principal al echipei și a pregătit un program de mentorat pentru cei cinci elevi. Aceștia sunt sprijiniți de mai mulți specialiști în domeniu pentru a învăța atât partea de inginerie din spatele unui monopost de Formula 1 și a proiectării acestuia, cât și partea de marketing a unei asemenea echipe.

Spre deosebire de Formula 1, competiția F1 in Schools implică machete din plastic cu propulsie bazată pe CO2. Mai precis, macheta 1/20 a unui monopost este împinsă cu ajutorul unui cartuș cu CO2. În cadrul unei demonstrații derulate în București în fața unui grup de jurnaliști, printre care a fost prezent și un membru al echipei Auto Bild, echipa Malaxa a prezentat un prototip care poate să atingă 100 km/h.

Demonstrația a fost făcută folosind aceleași piste folosite și în finală și implică propulsarea miniaturii pe pista de 20 de metri. Traseul a fost parcurs în mai puțin de o secundă, ceea ce implică o viteză maximă de 100 km/h. Totul a fost rezultatul muncii unei echipe de cinci elevi care lucrează de patru ani la acest proiect.

Citește și:

Renault nu va mai comercializa modele Dacia în Rusia după înlocuirea lui Logan

Proiect la Primăria Capitalei: O zi fără mașini în București

Video: Vezi cum dispare un pod afectat de inundații

Volkswagen: Jumătate dintre modelele importante au omologare WLTP

Autostrăzi cu taxă în România: Cât va costa să mergi 100 de kilometri?

 

Programul F1 in Schools este singura competiție internațională multidisciplinară susținută de Formula 1 și partenerii acestei competiții. Ambele sunt derulate cu sprijinul și conform regulilor FIA. F1 in Schools are participanți din peste 40 de țări ale lumii și este un efort educațional pentru mii de elevi de pe mapamond.

Indiferent de rezultatul pe care îl vor obține la etapa finală de la Singapore, membrii echipei Malaxa vor să sprijine viitorii competitori din România pentru a reuși la următoarele ediții ale acestei competiții.

Adaugă un comentariu