Renault-Nissan estimează că în următorii 10 ani va produce vehicule complet autonome

Alianţa Renault-Nissan intenţionează să lanseze în următorii ani servicii de transport de tip car-hailing şi servicii de rezervări de automobile fără şofer, deoarece producătorii auto vor să-şi extindă activitatea şi dincolo de producerea şi vânzarea maşinilor, se arată într-un material autonews.com.

Ogi Redzic, vicepreşedintele alianţei, responsabil pentru conectivitatea vehiculelor şi servicii de mobilitate, a afirmat că vehicule electrice produse de Renault-Nissan vor putea fi conduse fără şofer ‘cu certitudine în următorii zece ani.

‘Credem că oportunitatea majoră pentru noi este în domeniul automatizării, a vehiculelor electrice, a serviciilor de transport de tip car-hailing şi a rezervărilor de automobile fără şofer’, a declarat Redzic într-un interviu. Acesta a mai adăugat că Renault-Nissan testează în prezent vehicule fără şofer.

Renault, Nissan şi alţi producători auto sunt într-o cursă pentru a oferi servicii software pentru aşa-numitele automobile conectate care vor permite utilizatorului să acceseze contul de Facebook, să descarce informaţii despre atracţiile din zonă sau să ruleze aplicaţii ca pe un smartphone. Alte aplicaţii ar putea proteja vehiculul împotriva furtului sau ar oferi servicii de urgenţă, a declarat recent Ogi Redzic.

Alianţa Renault-Nissan a anunţat recent achiziţionarea dezvoltatorului de software Sylpheo din Franţa, valoarea tranzacţiei nefiind dată publicităţii. De asemenea, Renault-Nissan a vorbit despre lansarea unei campanii de recrutare pentru angajarea unui număr de 300 de experţi în domeniu.

Adaugă un comentariu