Renault, îngrijorat de venirea chinezilor pe piața electrică din Europa

vezi galeria foto

Renault încearcă să se pregătească pentru schimbările pe care le va aduce intrarea producătorilor de electrice din China pe piața europeană.


Citește și:

Ti-a expirat permisul? Iată actele necesare și procedura completă

VIDEO: Doi șmecheri cu Porsche vor să-i aplice o corecție unui biciclist, dar ajung să regrete amarnic

Producătorii chinezi de mașini electrice își îndreaptă atenția și asupra pieței din Europa. Al doilea cel mai mare producător de electrice din lume, BYD Auto, deja a anunțat debutul a două modele — un SUV și un sedan — pe piața electrică europeană. Și acesta ar putea fi doar începutul.

Nou-veniții vor produce, fără doar și poate, schimbări în dinamica pieței, în principal prin adoptarea unor prețuri foarte competitive. Asta înseamnă, pentru producătorii de electrice locali, o provocare de care trebuie să țină cont.


Renault deja anticipează o schimbare în piață și încearcă să se pregătească în acest sens, după cum chiar președintele Renault Group, Jean-Dominique Senard, afirmă într-un interviu pentru Automotive News: „Vom avea de înfruntat o competiție feroce, atât din interior cât și din exteriorul Europei. (…) Va trebui să ne adaptăm business-ul pentru a putea concura cu acești nou-veniți.’

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE