Renault va prezenta la Paris conceptul unui model sportiv

Renault va prezenta în toamnă, la Paris, conceptul unui model sportiv care va defini designul mărcii francezii din anii următori – a declarat șeful de design, Laurens van den Acker, pentru Automotive News Europe.

Actualul limbaj de design al Renault are deja șase ani, fiind introdus pentru prima oară de studiul de design DeZir, în 2010. Renault DeZir a fost primul într-o serie de șase concepte care au reprezentat viziunea lui van den Acker asupra schimbării de imagine a mărcii franceze.

Conceptul modelului sportiv va debuta la Salonul Auto de la Paris, din octombrie. Ca și DeZir, nu va se va materializa într-un model de serie, servind doar ca material didactic pentru demonstrarea viitoarei direcții de design a Renault. Cu toate acestea, cele mai multe dintre conceptele semnate de Laurens van den Acker s-au materializat într-un model de serie. Între acestea amintim de R-Space și Captur, prezentate în 2011, și care s-au materializat în ultima generație Scenic și crossoverul Captur actual, cel care a ajutat marca franceză să se recupereze după perioada de criză.

Van den Acker a precizat, însă, ca actuala față a mașinilor Renault, cu grila frontală dominată de sigla generos dimensionată, nu va suferi schimbări semnificative. „Ne-a luat mult ca să găsim o față. Nu cred că am putea să trecem din nou prin acest calvar – a declarat olandezul.

via | autonews.com

Adaugă un comentariu