Revelion 2020 București: circulația metroului și a autobuzelor în această noapte

Iată care este programul de circulație STB și a metroului în București pe 31 Decembrie 2019.

Citește și:

Sătui de mașinile parcate în stații de autobuz, șoferii STB amenință: „Blocăm linia de tramvai!’

Un investitor chinez este interesat să producă autobuze electrice în România. Ce oraş a ales

Tramvaiele turcești vor circula în București, după autobuzele Otokar

Pentru cei care își petrec Revelionul în București, Primăria Capitalei a formulat un program special pentru mijloacele de transport în comun.

Societatea de Transport București (STB) a hotărât ca tramvaiele care circulă pe liniile 1, 10 și 41 să circule pe tot parcursul nopții 31 Decembrie-1 Ianuarie. Tramvaiul 41 va trece la interval de 30 de minute, în timp ce liniile 1 și 10 vor avea o frecvență de 40 de minute. În plus, toate liniile autobuzelor de noapte vor circula în regim normal.

Pentru noaptea dintre ani, Metrorex păstrează deschise toate liniile rețelei de metrou. În intervalul 00:00-01:00, trenurile vor avea o frecvență de 10 minute, iar de la 01:00 la 05:00 vor ajunge în stație din 20 în 20 de minute, informează Metrorex.

Cât despre zilele următoare, atât metroul cât și autobuzele vor circula în regim de weekend. Metrorex este pregătit să suplimenteze rețeaua cu trenuri, dacă fluxul de pasageri o cere.

Pentru cei care folosesc mașina personală în noaptea dintre ani: există restricții de ciculație pe anumite artere din Capitală, cu ocazia petrecerii de Revelion susținută în Piața Constituției.

Astfel, în perimetrul cuprins între I.C. Brătianu și Piața Constituției (și arterele adiacente acesteia) și pe Bd. Libertății (segmentul delimitat de Calea 13 Septembrie și Bd. Națiunile Unite) traficul va fi restricționat în intervalul 31.12, ora 13:00, și 01.01, ora 06:00.

Pentru evitarea evenimentelor nefericite, Poliția Recomandă șoferilor să circule cu maximă atenție atunci când trec pe lângă grupuri de pietoni și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri. Nu că ar trebui să mai spunem asta, dar alcoolul și consumul de droguri sunt interzise, în cazul șoferilor, și în noaptea dintre ani.

Pietonii sunt, de asemenea, sfătuiți să circule și să staționeze pe trotuare și nu pe carosabil, și să traverseze doar prin locuri amenajate și semnalizate.

Adaugă un comentariu