Sătui de mașinile parcate în stații de autobuz, șoferii STB amenință: „Blocăm linia de tramvai!”

Lipsa locurilor de parcare continuă să fie una dintre cele mai mari probleme ale Capitalei, iar situația se agravează de la o zi la alta. În lipsă de opțiuni, mulți șoferi aleg să parcheze chiar în stațiile mijloacelor de transport în comun, ceea ce îngreunează circulația autobuzelor și troleibuzelor. Dacă autoritățile nu fac nimic în această privință, transportatorii STB amenință că vor bloca linia de tramvai, în semn de protest.

Unul dintre motivele pentru care mijloacele de transport în comun întârzie constant în București este blocarea stațiilor STB de către autoturisme parcate neregulamentar. Acestea îngreunează accesul autobuzelor și troleibuzelor la spațiul special amenajat pentru urcarea și coborârea călătorilor, iar acest proces durează mai mult decât ar trebui.

În cadrul unui reportaj realizat de Digi24, un șofer STB descrie situația din terminalul Ghencea, spațiu destinat exclusiv mijloacelor de transport în comun: „De la 4 la 8, aici e mai rău ca pe stradă. 30,40,50 (n.r. de mașini sunt parcate aici). Foarte multe. Sunt mai multe ca autobuzele. Soluția ar fi să stea poliția aici și să nu îi mai lase să mai intre'.

Șoferii STB amenință cu greva: „O să blocăm linia de tramvai!'

Același șofer dezvăluie posibilitatea unei greve, pe care transportatorii o iau în calcul dacă autoritățile nu iau măsuri: „Dacă nu se rezolvă nimic și nu ne aude nimeni, am zis că o să blocăm linia de tramvai!'.

Directorul Societății de Transport București, Andrei George Creci, este perfect conștient de problemă și susține că trimite sesizări în mod constant. Totuși, amenzile acordate de polițiști nu par să aibă efect decât pe termen scurt: „Sesisez de aproximativ 1 an și ceva, de când a apărut fenomenul mult mai accentuat. Și Poliția Locală, și Rutieră se duc, dau amenzi; oamenii vin, le plătesc. Poate același nu mai parchează, dar parchează altul a doua zi şi e acelaşi lucru'.

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Potrivit datelor furnizate de Primăria Capitalei, Poliția Locală a Municipiului București a primit în 2018 aproape 3.000 de sesizări cu privire la autoturisme staționate neregulamentar care blocau accesul mijloacelor de transport în comun sau îngreunau circulația rutieră, în general. Conform G4Media.ro, polițiile locale de sector au primit anul trecut circa 13.500 de sesizări pentru deblocarea zonelor din apropierea trecerilor de pietoni sau a stațiilor STB, unde – de asemenea – erau mașini parcate neregulamentar.

Un proiect intrat în dezbatere publică pe 20 februarie cere ca toate vehiculele parcate neregulamentar să fie ridicate de către compania municipală Managementul Transportului București SA. Legea încă nu a fost adoptată, astfel că prevederile sale nu se aplică în momentul de față.

 

Sursa: digi24.ro / Sursa foto: facebook.com/rodica.mateescu.5

    Eu says:

    Putem întreba și noi de ce reatebistii in anumite zone circula cu autobuzul pe doua benzi? De ex in dreptul refugiilor pt stațiile de tramvai…

Adaugă un comentariu