Revine taxa pentru masinile inmatriculate inainte de ianuarie 2007

Taxa auto pentru masinile inmatriculate inainte de ianuarie 2007 va fi reintrodusa incepand din septembrie, a declarat Ministrul Mediului Rovana Plumb.

Noua formula de calcul a taxei de prima inmatriculare va tine cont doar de nivelul de noxe, nemaifiind relevant daca masina este noua sau second hand. „De la începutul anului, colectarea taxei de primă înmatriculare nu s-a mai făcut, probabil că la începutul lunii septembrie vom veni cu poziția oficială a Guvernului României în ceea ce privește taxa de primă înmatriculare. Cu siguranță poziția mea este de a reduce nivelul taxei de primă înmatriculare", a declarat Rovana Plumb pentru The Money Channel.

Noua taxa fusese suspendata pentru un an de zile la inceputul lunii ianuarie, insa Plumb a decis sa anuleze aceasta decizie din pricina veniturilor tot mai mici colectate de minister. "Suspendandu-se proiectul de lege nu a existat niciun venit la Fondul pentru Mediu. Veniturile obtinute din colectarea taxei de prima inmatriculare se utilizeaza pentru proiecte investitionale verzi si acest lucru vrem sa-l facem".

taguri
Adaugă un comentariu