Rivian R1T este prima mașină din lume care poate întoarce ca un tanc: în loc (VIDEO)

Creatorii pickup-ului electric Rivian R1T l-au dotat pe acesta cu o funcție specifică vehiculelor șenilate: întoarcerea în loc.

Citește și:

Așa arăta prima mașină din lume dotată cu eleron electric! | VIDEO

Pionierii din lumea auto! Care a fost prima mașină dotată cu aer condiționat? Dar cu radio?

Există multe similitudini între Rivian și Tesla, primul dintre ele fiind deja considerat un rival puternic al celui de-al doilea: ambele mărci produc mașini electrice cu design îndrăzneț și cifre de putere impresionante. Iar acum, pe lista de asemănări putem să adăugăm și „funcții ciudate'.

În cel mai recent video postat de Rivian pe canalul său de YouTube ne este arătată întoarcerea în loc – botezată „tank turn', adică „întoarcerea tancului'. În momentul în care este activat acest mod, roțile de pe o latură a mașinii se învârt în sens opus celor de pe latura opusă, întorcând practic mașina în loc. Nu ne putem da seama încă în ce situație, mai exact, ar putea ajuta această funcție pe șofer, însă cât timp nu este modul standard de întoarcere probabil că nu va afecta pe nimeni.

Pentru un plus de dramatism scenic, demonstrația a fost făcută pe o suprafață cu aderență scăzută, însă prin cifrele de putere cu care se laudă, Rivian R1T ar putea să întoarcă în loc și pe asfalt, dacă te lasă inima să razi straturi din anvelopele tale. Rivian R1T este animat de patru motoare electrice (câte unul pe fiecare roată) și este oferit în trei versiuni, în funcție de capacitatea de încărcare a bateriei: 105 kWh, 135 kWh și 180 kWh.

În versiunea sa cea mai puternică, pickup-ul electric R1T dispune de 764 de cai-putere și 1,120 de Newton-metru, suficient să-și propulseze cele 2,670 de kilograme de la 0 la 100 km/h în 3 secunde. Autonomia acesteia este de peste 480 de kilometri. Americanii intenționează să intre și pe piața din Europa.

Adaugă un comentariu