Rolls-Royce Cullinan – primul SUV din istoria companiei

Rolls-Royce Cullinan  este primul SUV din istoria companiei şi a fost denumit după cel mai mare diamant descoperit vreodată.

Rolls-Royce Cullinan folosește noua platformă “Architecture Of Luxury” şi este potrivit companiei primul SUV  “three-box” lansat pe piaţă. Acest lucru înseamnă că a fost delimitat clar spaţiul pentru motor, pentru pasageri şi pentru bagaje.

Sub capotă găsim un propulsor V12 de 6.75 litri care oferă 571 CP și 850 Nm. Rolls-Royce afirmă că acest motor oferă cei 850 Nm de la 1600 rpm! Viteza maximă este limitată la 250 km/h.

Rolls-Royce Cullinan are o lungime de 5341mm. o lăţime de 2164 mm, o înălţime de 1835 mm şi cântăreşte 2660 kg.

Noul Rolls-Royce Cullinan oferă o capacitate a portbagajului de 560 litri şi pentru prima dată regăsim opţiunea de a rabata bancheta. Spaţiul obţinut este astfel de 2245mm şi 1930 litri.

Cele două scaune individuale din spate  sunt separate de o consolă centrală fixă, care include un dulap de băuturi cu refrigerare. Un geam de sticlă desparte zona pasagerilor de cea pentru bagaje şi poate menţine o temperatură constantă chiar dacă portbagajul este deschis. Mai mult, luxosul SUV poate fi coborât cu 40 mm pentru a facilita urcarea pasagerilor. Cullinan poate fi comandat şi în configuraţie cu cinci locuri.

Suspensia noului Rolls-Royce Cullinan va fi controlată prin intermediul unui buton denumit de compania britanică “Everywhere”. Doar prin simpla acţionare a acestui buton “magic” va fi controlat modul dinamic al SUV-ului pentru a permite rularea fără probleme pe orice tip de teren.

Interiorul respectă tradiţia companiei şi este la cel mai înalt nivel, iar echiparea tehnologică va include o multitudine de echipamente dedicate siguranţei.

Preţul de bază va depăşi 280.000 euro. Dar acest amănunt nici nu mai contează.

 

Adaugă un comentariu