Senzational: Rolls-Royce SUV se va numi Cullinan

Conform unei publicatii germane, Rolls-Royce si-a botezat primul SUV din istorie Cullinan dupa numele celui mai mare diamant din lume. Acesta va fi disponibil din 2018.

 

Conform Auto Bild Germania, Rolls-Royce va construi circa 2.000 de unitati din SUV-ul de superlux, iar preturile vor incepe de la 275.000 de euro. Un purtator de cuvant al Rolls-Royce a declarat ca este doar o speculatie si nu a dorit sa comenteze mai mult.

Seful lui Rolls-Rpyce Torsten Muller-Otvos a declarat intr-un interviu pe 9 ianuarie ca se va lua in discutie daca un SUV se potriveste cu linia marcii britanice. Insa inainte de acest interviu, Muller-Otvos a spus ca el crede ca exista o piata pentru acest gen de SUV-uri ultraluxoase.

Brandurile premium dezvolta SUV-uri de superlux pentru a castiga cumparatori din piete cum ar fi China, Rusia si Orientul Mijlociu.

Un SUV Bentley se va lansa in 2016. Apoi va urma un SUV luxos ultrasportiv de la Lamborghini numit Urus. BMW va construi un SUV superluxos deasupra lui X5 numit X7, care ar putea constitui baza tehnica si pentru SUV-ul Rolls-Royce.

Auto Bild Germania a speculat ca SUV-ul va avea un motor de 6,6 litri si o versiune plug-in hybrid. Alte surse din Marea Britanie vorbesc despre o caroserie din aluminiu si fibra de carbon, aceasta arhitectura urmand a fi utilizata si de urmatoarea generatie Ghost dar si de luxosul BMW Seria 9 prefigurat de conceptul Vision Future Luxury prezentat la Salonul de la Beijing.

 

 

Adaugă un comentariu