România în negocieri cu un producător de mașini electrice. “Există discuții la nivel incipient”, Costin Borc, ministrul Economiei

România negociază pentru atragerea unui producător de mașini electrice în țară. Informațiile vin din partea lui Costin Bord, ministrul Economiei. Discuția despre un producător de vehicule electrice care să-și stabilească punctul de lucru în România a pornit de la programul Rabla Plus.

Costin Borc: Programul Rabla clasic e un program care sprijină industria romanească. E în intența lui să ajute la îmbunătățirea aerului înconjurător, pentru că e un program susținut de Ministerul Mediului, dar și să sprijine industria auto – fie ea națională, fie importurile – prin promovarea achiziționarii de mașini noi.

Reporter: Poate fi programul Rabla Plus si un eventual sprijin pentru un producator de masini electrice in Romania?

CB: Evident!

Reporter: Vrea România să atragă un producător de mașini electrice?

CB: Evident!

Reporter: Există discuții?

CB: Există ceva discuții la nivel incipient, dar evident că mergem în sensul acesta. În plus, împreună cu Ministerul Finanțelor ne uităm la o schemă de defiscalizare a cercetării – dezvoltării, nu doar în industria auto, ci în general. […]

Reporter: Revin la negocierile pentru producător de mașini electrice. E vorba despre o companie europeană sau americană?

CB: Mai lipsea să mă întrebați dacă e o companie al cărei nume începe cu “T” și se termină cu “esla”. S-ar putea. S-ar putea.

Via | HotNews

Adaugă un comentariu