România se află pe primul loc în UE în topul deceselor rutiere

România a rămas și în 2015 țara cu cel mai mare număr de decese rutiere la un milion de locuitori (95). Vorbim despre o valoare aproape dublă față de media de 51,5 decese înregistrată la nivelul Uniunii Europene.

Conform statisticilor publicate de Comisia Europeană, anul trecut pe drumurile din UE și-au pierdut viața 26.000 de persoane, cu 5.500 mai puține față de 2010.

Totodată, nu s-a observat nicio ameliorare față de situația înregistrată în 2014. Ba mai mult, Comisia Europeană estimează că 135.000 de persoane au suferit accidente grave pe drumurile din Uniune în 2015.

“Numărul deceselor sau al vătămărilor corporale grave este întotdeauna prea mare. În ultimele decenii, am obținut rezultate impresionante în ceea ce privește reducerea accidentelor rutiere, însă stagnarea actuală este alarmantă. Dacă Europa dorește să își atingă obiectivul de înjumătățire a numărului accidentelor rutiere până în 2020, mai rămân încă multe de făcut. Invit statele membre să-și intensifice eforturile în direcția aplicării legislației și a sensibilizării cetățenilor. Deși costul acestor eforturi este considerabil, el este totuși nesemnificativ în comparație cu costul social de 100 de miliarde de euro generat de decesele și de vătămările corporale survenite ca urmare a accidentelor rutiere”, a declarat Comisarul european pentru Transporturi, Violeta Bulc.

Via | Agerpres

Adaugă un comentariu