S-ul lui Mercedes are haine noi

Mercedes aduce in scena face-lift-ul clasei sale S, dupa patru ani de la lansarea seriei w221.

Seria W 221 a sosit pe piata in toamna lui 2005. De atunci au fost produse 270.000 de unitati ale clasei S, cel mai comercializat model de lux.

Noul Mercedes clasa S doreste sa impuna standarde de siguranta, economie de combustibil si confort. Si se pare ca reuseste.

In acest sens, tehnologia de care da dovada transforma modelul S 400 HYBRID (3 litri si 279 CP) in cel mai economic automobil de lux, produs de serie.

Acesta costa 85.323 euro (cu TVA) in Germania. Motorul electric al acestei versiuni furnizeaza 20 CP si 160 Nm si utilizeaza un acumulator Li-Ion. Consumul mediu de combstibil comunicat de producator este de 7,9 litri/100 km iar emisiile au valoarea de 186 g/km. Aceasta motorizare poate recupera energia in timpul franarilor, este cuplata la o cutie de vite automata cu 7 trepte (7G-TRONIC) si dispune de functia start-stop.

Intreaga gama de motorizari include opt propulsoare ale caror valori de consum sunt de acum mai mici, in medie, cu 7%.

La capitolul diesel, Mercedes propune versiunea S 350 CDI BlueEFFICINCY la pretul de 73.006 euro (cu TVA) in Germania.

Dintre sistemele de securitate deja pantentate de Mercedes, sau altele noi, disponibile de asemena pentru face-lift-ul clasei S, amintim de Speed Limit Assist, Attention Assist, Pre-Safe Brake, Adaptive Highbeam Assist, Night View Assist sau Lane Keeping Assist.

La capitolul multimedia, Mercedes ofera pentru noul S sisteme audio si video performante, care sunt insotite de navigatie, Bluetooth, USB sau intrare pentru iPod. Sunetul este asigurat de Harman/Kardon – Logic7.

Cea mai scumpa versiune a noului model este S 600, care costa in Germania 155.354 euro (cu TVA).

Adaugă un comentariu