Salariu record pentru CEO-ul Alianţei Renault-Nissan

Producătorul auto nipon Nissan a anunțat marți majorarea cu 2,5% a pachetul salarial anual acordat directorului său general Carlos Ghosn, conform informaţilor furnizate de Reuters.

Pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2016, Carlos Ghosn va primi 1,098 miliarde de yeni (9,81 milioane de dolari), cel mai ridicat nivel de când grupul auto nipon publică informații privind plățile acordate șefilor companiei.

Ghosn a demisionat din funcția de director general al Nissan dar a rămas președintele companiei nipone. El este recompensat pentru pozițiile sale deținute la Renault (președinte-director general) și Mitsubishi Motors (președinte).

Ghosn a primit pentru 2016 și o remunerație de șapte milioane de euro (7,8 milioane de dolari) de la Renault, dintre care 1,23 milioane euro salariu fix iar restul, în numerar sau acțiuni, fiind calculat pe baza unor criterii de performanță.

Recent CEO-ul Renault-Nissan, Carlos Ghosn, declara că alianța își va devansa în scurt timp rivalii Volkswagen Group și Toyota pentru a deveni cel mai mare constructor auto mondial din lume.

Cu trei ani în urmă, Ghosn estima că alianța va fi unul din primii trei constructori auto mondiali până în 2018. Această prognoză s-a adeverit cu un an mai devreme, grație preluării Mitsubishi de către Nissan în 2016.

Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault. În România Renault deţine compania Dacia din anul 1999.

Adaugă un comentariu