Sâmbătă se va deschide circulaţia pe Podul Ciurel

Primarul general a anunţat că sâmbătă se va deschide circulaţia pe Podul Ciurel. Edilul Capitalei a subliniat că întârzierile apărute la acest proiect au fost cauzate de proprietarului unei case din zonă.

Lucrările la pasaj au început în 2010 și aveau termen de finalizare în decembrie 2014, iar pentru uriașa lucrare de infrastructură municipalitatea a plătit 240 milioane lei.  Pasajul face parte din străpungerea spre Autostrada A1, o alternativă la bd. Iuliu Maniu, dar restul proiectului nu a fost construit, astfel că, deși a costat 240 milioane lei, în faza actuală este practic doar un viraj la stânga și rezolvă doar problema celor care vin de pe Șoseaua Virtuții și intră pe Splaiul Independenței sau invers. Nu se poate merge înainte, pasajul oprindu-se în strada Amilcar Săndulescu care nu duce nicăieri.

Marius Coaje, consilier al primarului general, a spus că pentru continuarea lucrărilor există deja semnat contractul de proiectare și execuție. „Am încheiat prima etapă – acest pod hobanat peste Dâmbovița de la Ciurel-Nod Virtuții – urmează alte două care fac legătura de la Nod Virtuții până la Centura Capitalei și apoi de la Centura Capitalei până la Autostrada A1. Noul coridor de expropriere este stabilit, a fost votat în Consiliul General, avem avizul OCPI și proiectul tehnic’, a mai spus Marius Coaje.

Surse: libertatea.ro / hotnews.ro

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare