Șansă unică: legendarul Aston Martin DB5 folosit de James Bond se vinde la licitaţie

Un automobil Aston Martin DB5 din 1965, folosit pentru filmele din seria James Bond, a fost scos la licitație de casa Sotheby’s.

Un automobil Aston Martin DB5 folosit în filmele cu James Bond va fi scoas la licitaţie de casa Sotheby’s.

Licitația va avea loc în Monterrey, California, iar pe site-ul casei de licitație se preconizează că automobilul de colecţie ar putea ajunge la o sumă cuprinsă între patru și şase milioane de dolari.

În total, DB5 a apărut în şase filme ale seriei şi a fost condusă de trei dintre cei şapte actori care l-au jucat pe James Bond.

Acest DB5 a fost fabricat în anul 1965, dar în urmă cu câţiva ani a fost restaurată în întregime de compania elveţiană Roos Engineering. Procesul a durat patru ani, timp în care au fost reparate şi accesoriile inteligente de la bord.

Anul trecut Aston Martin a decis să producă în serie limitată cea mai celebră mașină a lui James Bond.

Vorbim despre celebrul Aston Martin DB5, care va fi construit în doar 25 de exemplare. Englezii le spun ‘Continuation Series’ și vor fi construite în aceeași uzină care a făcut mașinile originale. Pentru această serie limitată, Aston Martin a continuat cu EON Productions, compania care s-a ocupat de producția peliculelor James Bond.

Adaugă un comentariu