Scădere masivă a vânzărilor auto cu propulsie diesel pe piaţa germană

Potrivit datelor publicate miercuri de Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor (KBA), vânzările de autoturisme diesel în Germania, cea mai mare piaţă auto din Europa, au scăzut cu un sfert luna trecută, după o scădere de 19,5% în luna februarie şi una de 17,6% în luna ianuarie.

Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor (KBA) a mai informat că înmatriculările de autoturisme noi în Germania au scăzut cu 3,4% în luna martie până la 347.433 unităţi, pentru că anul acesta luna martie a avut două zile lucrătoare mai puţin decât luna martie a anului trecut, însă în primul trimestru din 2018 au crescut cu 4% în ritm anual până la 878.611 vehicule.

Sursa: reuters.com

Cea mai inalta instanta administrativa germana, in Leipzig, a decis ca marile orase germane au dreptul de a interzice diesel-urile vechi, decizia putand sa afecteze 12-15 milioane de masini.

Hotararea poate deschide calea aplicarii unor interdictii in mai multe orase germana, iar masurile impotriva diesel-urilor sunt foarte controversate.

Decizia Curtii Administrative Federale din Leipzig se refera direct la orasele Stuttgart si Düsseldorf care au posibilitatea de a aplica restrictii, insa decizia trimite un semnal puternic la nivel national unde zeci de orase depasesc limitele autorizate la capitolul emisii poluante.

taguri
Adaugă un comentariu